Toeval bestaat niet

In mijn column in Fluids Processing (http://www.vezor.nl/fluids/2015-6) refereerde ik er al aan: Toeval bestaat niet. Want je kunt het een handje helpen.

Dat ondervond ik de laatste weken maar weer eens. Net op het moment dat ik bijeenkomstbezoeken-moe was en mij had voorgenomen in 2016 selectiever te zijn, ontdekte ik toch weer de voordelen ervan. Waar ik eind november niet meer wist hoe ik de vergaarde kennis allemaal op papier moest krijgen, toonde Jort Kelder op 7 december j.l. bij de Machevo ALV (http://fluidsprocessing.nl/nieuws/4653/mindboggling-en-clubzaken-op-alv-machevo—bulk-vereniging.html) aan hoe waardevol het is als een communicator blijk geeft van zich te hebben verdiept in de materie: Verbanden leggen en verbinden!

Een dag later zat ik bij het Doetinchemse Alzheimer Café en constateerde daar waarom ik me telkens weer in dat onderwerp verdiep: er valt communicatietechnisch nog heel wat te winnen. Dus mijn voornemen voor 2016: weer veel kennis vergaren op wat voor een manier ook, om te delen met zoveel mogelijk anderen.

Het toeval was dat ik me net had voorgenomen om het ‘rustiger’ aan te doen. Maar aangezien de aard van het beestje dat nou eenmaal niet toelaat, help ik het toeval in 2016 weer een beetje door mij gewoon te (blijven) verdiepen in de onderwerpen die mijn hart raken: duurzaamheid (inclusief recycling natuurlijk), zorg, mensen en mobiliteit, in wat voor vormen dan ook.

En natuurlijk hoor ik u zeggen: ‘Tis als met een nieuwe auto kopen, ineens spot je overal dezelfde. Dat is geen toeval dat is focussen.’ Ok, dan noemen we het gerichte aandacht. Maar t helpt wel. Al is het alleen maar om niet te verzuipen in alle informatie die tot ons komt.

Herkenbaar? Ik wil u graag helpen focussen op wat voor uw belang of bedrijf het belangrijkste moet zijn in 2016. Toeval? Zeker niet, gewoon ff n belletje volstaat.

Blader door het archief