(On)geschikt

Ik zit achter mijn bureau. Naast me ligt mijn I-phone verbonden met een kabeltje aan mijn PC. Het instellingen-appje gaf aan dat er allerlei updates waren en ik wilde wat muziek downloaden. Er flikkert van alles op het schermpje: geen idee! Bent u niet technisch? Nee, absoluut niet. Ik kan er leuk over schrijven, al zeg ik het zelf. En soms waagt een doorgewinterde ir/ing zich aan een discussie met mij maar meestal worden we het toch eens. Want zeg nou zelf, techniek is pas leuk als het behapbaar is. Althans, om het over het voetlicht te krijgen, moet de lezer het snappen. Dus toog ik de afgelopen tien jaar naar zo ongeveer elke uitnodiging die ik kreeg om een installatie te bekijken. Zien is geloven en begrijpen. Niet dat ik het altijd helemaal doorgrond, maar ik kan het in ieder geval in begrijpelijke taal aan anderen uitleggen.

Net zoals accountancy. Hoewel medio 80 bleek dat ik zelf niet geschikt was als accountant, red ik me er schrijvend mee in voorheen Accountancynieuws, nu Accountants vanmorgen bijvoorbeeld. Net als de zorg. Ik val flauw bij het zien van bloed maar laat mij maar een verhaal schrijven over vooral care in de zorg en mensen reageren verrast.

Iedereen zijn kwaliteiten natuurlijk. Al wandelend in het bos bedenk ik de mooiste verhalen. Heerlijk ontspannen, maar ze dan nog op papier krijgen is wel de kunst. Meestal weet ik de essentie nog wel en kom ik al schrijvend wel weer in de ‘flow’.

Heeft u er wat meer moeite mee? Schroom niet en neem contact op om eens te brainstormen wat we voor elkaar kunnen beteken. Ik ben wel zo technisch dat ik mijn I-phone kan beantwoorden. En voor de echt technische zaken, zeker op ICT-gebied, heb ik mijn systeembeheerder.

 

Christien Nuboer

Blader door het archief