Goede voornemens

Uren, dagen, maanden, jaren

2015 is al weer even op streek en onze goede voornemens lijken weer te verbleken. Hoe komt dat toch vroeg ik mij af?

De laatste twee weken van het jaar vliegen voorbij waarin vooral privézaken onze aandacht vragen. Ik noem het bewust geen verplichtingen want het was gezellig en harmonisch en we hebben veel ondernomen. Maar toch concludeer ik dat we van te voren een nog langer lijstje op hebben gesteld, waarvan de helft op 31 december nog niet eens kan worden afgestreept. Vandaar waarschijnlijk dat gevoel op 1 januari ‘We gaan het beter en grondiger aanpakken’.

Of is het gewoon mooi een ijkpunt te hebben? Terug kunnen kijken op een afzienbare periode en moeten constateren dat wat in ons hoofd zit, nog niet is geëffectueerd?

Dus 2015 moet het gaan worden! Er liggen nog uren, dagen en maanden voor me. Van al mijn voornemens wil ik op 31 december van dit jaar kunnen constateren dat ik ze kan afstrepen……

Nietwaar natuurlijk en o zo herkenbaar waarschijnlijk.

Maar hoop doet leven, positivisme geeft kracht en af en toe reflecteren doet iedereen beseffen dat we niet alles zelf kunnen.

Dus richten op waar je sterk in bent en uitbesteden wat te veel energie kost! Dat wordt mijn motto dit jaar. Eerst dacht ik ‘Alleen nog maar doen wat ik leuk vind’. Maar sommige niet leuke klusjes moet je dan leuk maken en dat lukt helaas niet altijd. En ik vrees dat nare klusjes zich vanzelf aandienen en dus niet op het voornemenlijstje hoeven maar wel afgewikkeld moeten worden.

Ooit leerde al eens iemand mij iets waar je het meest tegenop zag als eerste aan te pakken. Want als dat dan lukt, kun je de rest van de dag de hele wereld aan….

En mijn goede voornemens? Die ga ik u niet vertellen bang dat u er mij aan het eind van 2015 op afrekent.

Uw goede voornemens? Rangschik ze en pak aan. Communicatieklusjes waar u tegen aan hikt? Die vind ik leuk en toevallig ben ik er ook best goed in. Dus schroom niet, want voordat u weet zijn die uren, dagen en maanden al zo weer een jaar.

 

Blader door het archief