Duurzaamheid is hot

Duurzaamheid is hot

Soms vallen allerlei dingen samen. Zo belandde ik een dag voor Koningsdag op een site met een duurzaamheidsquiz. Mijn score ben ik even kwijt maar dat onderwerp spreekt me enorm aan. Want na bijna 20 jaar voor Recycling Magazine Benelux (RMB) schrijven, ben ik wel een beetje freak. Kijk alleen al naar mijn schijf van vijf.

Hot

Wat schetste mijn verbazing dat de dag erna Amersfoort een heel duurzaamheidsplein had ingericht voor de Koning. Onder de deelnemers Jessie en Nicky Kroon met hun project Zero Waste. Toevallig mocht ik vorig jaar juist daarover een artikel schrijven in RMB. Hartstikke goed en een leuk initiatief dat alleen maar navolging verdient.

 

Duurzaamheid

Hoe ik mijn eigen duurzaamheid uitdraag? Nou ik sjouw me rot met glaswerk en gelukkig wordt de rest eigenlijk wel thuis opgehaald. Hetzij door de ‘vuilniswagen’, hetzij door de kringloopwinkel (mijn woonplaats telt er geloof ik vijf!). Maar ook mijn regionale (groenten)pakket komt zo veel mogelijk in herbruikbare kratten zonder zakjes.

We hebben nog wat asbestdaken geërfd van de vorige bewoner en bezinnen ons nu op ‘hergebruik’. Ja niet van dat asbest natuurlijk, dat blijft lastig. Hoewel ik destijds voor RMB ook een beginnend project bezocht dat daarin moest voorzien. De ondernemer krijgt de financiering niet spits. Inmiddels startte een ander initiatief op Plant One in Rotterdam. Misschien dus toch nog even wachten? 2024 lijkt nog zo ver weg………………

Wij kijken intussen verder. Want als je de daken verwijdert, dan houd je nog een bak stenen over. Die kunnen we eigenlijk wel goed gebruiken, in gegranuleerde vorm voor onze oprit.

En de nog ondergronds aanwezige giertank is misschien iets om een warmtewisselaar in te leggen?

Extra aandacht

Ach zo blijft een mens lekker bezig. Met nadenken over hoe we de ladder van Lansink zo dicht mogelijk kunnen benaderen. Waarom? Omdat ik vind dat we in ieder geval ons best kunnen doen de aarde zo min mogelijk uit te putten. Ik herinner me nog als de dag van gisteren een collega die jaren geleden al verzuchtte: ‘Het feit dat wij hier rondlopen put de aarde al genoeg uit’.  Dus ja een beetje extra aandacht is nodig. En dat ik dat doe, draag ik graag uit. Via dit blog bijvoorbeeld. Doet u ook (veel) aan duurzaamheid maar weet u niet hoe u dat over het voetlicht moet brengen? Weet dat ik u graag help uw boodschap onder de aandacht van uw doelgroep te brengen. Want ja duurzaamheid is hot en kan een wereld van verschil maken. Voor uzelf maar ook als het gaat om klanten winnen.

 

 

Blader door het archief